Michiel
Boelaarts - Prints
5 @
Over het Werk
Kunst is een Avontuur!

 

De digitale foto-bewerkingen, die ik maak waren oorspronkelijk bedoeld als voorbereidingen voor een schilderij. Het maken van deze bewerkingen is echter een eigen leven gaan leiden.

 

Het uitgangspunt van het werk is meestal een kleine, zorgvuldig gekozen, uitsnede van een zelfgemaakte foto. De keuze hierbij wordt bepaald door de mogelijkheden die ik zie in lijnen,vlakken en kleuren. De randen van een selectie doorsnijden de verschillende beeld elementen van de oorspronkelijke foto. Dit is, vaak, een eerste stap op weg naar abstractie. Na het bepalen van de uitsnede volgt een proces van vereenvoudiging, vervorming, kleur- en contrastwijziging wat uiteindelijk een beeld oplevert dat kan variëren van figuratief tot volkomen abstract.

Bij het voorbereiden van een print wil ik mij op geen enkele wijze laten beperken.

 

Bij de eerste bewerkingen speelt het toeval nog een rol. Dit is een verkennende fase. Naarmate het proces vordert wordt het ontstane beeld een leidraad voor verdere bewerkingen waarbij het eindresultaat zich steeds duidelijker laat zien.
Wijzigingen van dit eindresultaat kunnen ook na langere tijd, na een 'rijpingsperiode', vanwege veranderde inzichten, aangebracht worden.
Wanneer het resultaat naar wens is wordt dit geprint met archivalische Epson UltraChrome HDR pigmenten waardoor de prints een lange houdbaarheidsduur hebben.


Het uiteindelijke beeld is vrij klein, meestal 20 x 30 (soms 28) cm afgedrukt op fine art papier van 30 x 40 cm, of 30 x  45 (soms 42) cm, afgedrukt op papier van 45 x 60 cm. Uiteraard zijn ook grotere formaten mogelijk.
 

De definitieve print moet vooral in visueel opzicht aanspreken. Alle prints hebben geen titel zodat de beschouwer zijn eigen gevoelens en gedachten erop kan projecteren zonder al bij voorbaat in een bepaalde richting gestuurd te worden.

De weg naar het definitieve beeld is lange tijd onzeker en betekent voor mij 'het avontuur in de kunst'.
 

    Michiel Boelaarts


 

Oplage: 30 stuks per print

 

Prijs op aanvraag

 

 

 

 

 

 

 

Kleur en contrast op Uw beeldscherm kunnen, als gevolg van de instelling van Uw apparatuur, in lichte mate afwijken van het origineel.