Michiel
Boelaarts - Prints
@
Over het Werk
Kunst is een Avontuur!

De digitale fotobewerkingen, die ik maak, waren oorspronkelijk bedoeld als voorbereidingen voor een schilderij. Het maken van deze bewerkingen is echter een eigen leven gaan leiden.

 

Het uitgangspunt van mijn werk is meestal een kleine, zorgvuldig gekozen, uitsnede van een zelfgemaakte foto. De randen van deze selectie doorsnijden de verschillende beeld elementen van de oorspronkelijke foto. Na het bepalen van de uitsnede volgt een proces van vereenvoudiging, vervorming, kleur- en contrastwijziging wat uiteindelijk een beeld oplevert dat kan variëren van herkenbaar tot volkomen abstract.

Veel wordt, gaande de bewerkingen, ook weer afgekeurd.

Al deze bewerkingen worden gedaan op de computer met behulp van een foto bewerkingsprogramma.

Wanneer het resultaat naar wens is wordt dit geprint op fine art paper met archivarische Epson UltraChrome HDR pigmenten.

Het uiteindelijke beeld is vrij klein, meestal 20 x 25 à 30 cm, afgedrukt op papier van 30 x 40 cm, of 30 x 40 à 45 cm, afgedrukt op papier van 45 x 60 cm.

 

Bij het voorbereiden van een print wil ik mij op geen enkele wijze laten beperken. Daarom streef ik er niet naar een bepaalde stijl te ontwikkelen.

Bij de eerste bewerkingen speelt het toeval vaak een rol. Dit is nog een verkennende fase. Naarmate het proces vordert worden de dan ontstane beelden een leidraad voor verdere bewerkingen waarbij het eindresultaat zich steeds duidelijker laat zien. Dit eindresultaat moet vooral in visueel opzicht aanspreken en is niet gebaseerd op een bepaalde filosofie of levenshouding.

De weg naar het definitieve beeld is lange tijd onzeker en betekent voor mij 'het avontuur in de kunst'.

 

 

Michiel Boelaarts.

 

 

 

Alle prints zijn zonder titel.

 

Oplage: 30 stuks per print.

 

Prijs op aanvraag.

 

 

 

 

 

 

 

Kleur en contrast op Uw beeldscherm kunnen, als gevolg van de instelling van Uw apparatuur, in lichte mate afwijken van het origineel.